Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Το Χριστουγεννιάτικο ποτό: Eggnog

Eggnog: Το Χριστουγεννιάτικο ποτό της Αμερικής και του Καναδά  Φτιάξτε eggnog για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς
Όσοι παρακολουθείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες στην τηλεόραση θα έχετε παρατηρήσει ότι μια από τις παραδόσεις είναι να πίνουν το διάσημο eggnog.
Πρόκειται για ένα γλυκό ρόφημα που περιέχει γάλα, κρέμα γάλακτος, αυγά μοσχοκάρυδο και κανέλα. Για όποιον επιθυμεί, μπορεί να το μετατρέψει σε ποτό προσθέτοντας κονιάκ, ρούμι, ουίσκι, λικέρ ή Μπέιλις.
Είναι ένα πολύ νόστιμο αλλά με πολλές θερμίδες ρόφημα. Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε.
Σας δίνω την συνταγή ώστε να το φτιάξετε, αφού η κατασκευή είναι πολύ απλή και θα έχετε την ευκαιρία να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
θα με θυμηθείτε!!!!!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • ½ λίτρου {2 κανονικά ποτήρια} γάλα
  • 1 πορτοκαλι μόνο την φλούδα
  • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 0,125 λίτρου μπράντυ {κονιάκ}
  • 0,125 λίτρου ρούμι
  • 250 γραμμάρια σαντιγί
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Χτυπώ τα αβγά με την ζάχαρη και προσθέτω λίγο -λίγο το γάλα. Ρίχνω ένα κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού και σιγοβράζω ανακατεύοντας συνέχεια για 10-15 λεπτά .
  • Σουρώνω και προσθέτω την κρέμα γάλακτος.. Μόλις κρυώσει λίγο το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Προσθέτω το μπράντι και το ρούμι και τέλος την σαντιγύ. Σερβίρω σε μεγάλο μπολ του πάντς η σε ποτήρια και πασπαλίζω με το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου